καλα ταξιδια και ειδικα αυτη την εποχη να γνωρισουμε την Πατριδα μας *

online διαδρομες, ταξιδια, περιηγησεις, οδοιπορικα απο τα αρχαια χρονια μεχρι τις μερες μας...με περιηγητη τον Πάνο Σ. Αϊβαλή
Η Φωτό Μου
......................................γυρίζουμε και γνωρίζουμε την πανέμορφη Ελλάδα για να μένουν και τα ευρώ στη Ελλάδα ...
...........................................................Ενθετο περιοδικό της εφημερίδας "Αρκαδικό Βήμα" *
email επικοινωνιας: kepeme@gmail.com

~~

~~
....με βάρκα την ελπίδα για μακρινά ταξίδια

Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2009

«Με την πλάτη στον τοίχο, λόγω χρεών, ο ΕΟΤ» δηλώνει η Άτζελα Γκερέκου



Οφειλές ύψους 128 εκατ. ευρώ



Αγώνα δρόμου για την κάλυψη των χρεών του ΕΟΤ έναντι των διαφημιστών της Ελλάδας στο εξωτερικό, προανήγγειλε η υφυπουργός Τουρισμού και Πολιτισμού κυρία Αντζελα Γκερέκου από το Λονδίνο όπου βρέθηκε με αφορμή τη διεθνή τουριστική έκθεση «World Travel Market».
Με τη φράση «βρισκόμαστε με την πλάτη στον τοίχο» η υφυπουργός αφού έδωσε σαφές στίγμα για την υφιστάμενη κατάσταση σε ό,τι αφορά τα οικονομικά του ΕΟΤ και τις λανθασμένες επιλογές της προηγούμενης πολιτικής ηγεσίας, εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι η Ελλάδα το Φεβρουάριο θα είναι σε θέση να διαφημίζεται στα διεθνή τουριστικά φόρα. Το χρέος του ΕΟΤ, όπως η ίδια έχει αναφέρει, φτάνει τα 128 εκάτ. ευρώ και θα ληφθεί κάθε μέριμνα για την εκπλήρωση των οφειλών προς τρίτους.
Απαντώντας στις αιτιάσεις των εμπλεκομένων με τα τουριστικά πράγματα για κακή τουριστική διαφήμιση, όπως αυτή ξεδιπλώθηκε το 2009, η κυρία Γκερέκου επανέλαβε ότι στη νέα καμπάνια θα υπάρξουν βελτιωτικές τροποποιήσεις. «Δεν θα υπάρξει σπατάλη χρημάτων για διαφημιστικές προωθήσεις που δεν βοηθούν το ελληνικό τουριστικό προϊόν» είπε, κάνοντας λόγο για στοχευμένες προωθητικές ενέργειες.

Στην πρώτη της παρουσία σε μεγάλη διεθνή τουριστική έκθεση, η κυρία Γκερέκου θέλησε να δώσει ένα στίγμα της πολιτικής που θα ακολουθήσει έναντι των μεγάλων τουριστικών γραφείων. Η ίδια, αφού ήρθε σε επαφή με το σύνολο σχεδόν των σημαντικών αυτών τουριστικών οργανισμών (TUI, Thomas Cook, Thomson), στάθηκε και στους διοργανωτές ταξιδιών εναλλακτικού τουρισμού, για τους οποίους διέγνωσε μεγάλες ευκαιρίες στην Ελλάδα.

Η υπουργός εκτίμησε ότι οι εναλλακτικές μορφές τουρισμού θα προσδώσουν περεταίρω πλεονέκτημα στο τουριστικό προϊόν της χώρας μας και θα διαμορφώσουν ένα ικανό πόλο έλξης για τους Αγγλους τουρίστες.

Πόλος έλξης είναι η Ελλάδα και για τους υποψήφιους γαμπρούς και νύφες της Αγγλίας οι οποίοι, όπως τόνισε η κυρία Γκερέκου, δοκιμάζονται στα γρανάζια της ελληνικής γραφειοκρατίας. Η συγκεκριμένη αγορά εκτιμάται σε 50.000 άτομα που χορεύουν το χορό του Ησαϊα εκτός Βρετανίας.

Με αφορμή τη συνάντηση της υφυπουργού με τον υπουργό τουρισμού της Ινδίας, έπειτα από αίτημα του ιδίου, η κυρία Γκερέκου στάθηκε στην αναδιάρθρωση των γραφείων του ΕΟΤ στο εξωτερικό.

Η σταδιακή απεξάρτηση της Ελλάδας από το βραχνά των μεγάλων γραφείων διοργανωτών ταξιδιών κρίνεται επιβεβλημένη, τη στιγμή που η πίεση για χαμηλότερες τιμές στους ξενοδόχους δημιουργούν όλο και πιο ασφυκτική εικόνα, όπως σημειώνει και ο πρόεδρος της ΠΟΞ κ. Ανδρέας Ανδρεάδης. Τιμές πεντάστερων δίδονται με τιμές τριάστερου και τετράστερου τονίζει ο πρόεδρος της Hellexpo κ. Αριστοτέλης Θωμόπουλος και κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για απαξίωση του τουριστικού μας προϊόντος.
Για το 2010 οι ξενοδόχοι, διά στόματος κ. Γεράσιμου Φωκά προέδρου του ΞΕΕ, σε δηλώσεις του εκτίμησε ότι η νέα χρονιά δεν μπορεί να είναι χειρότερη από το 2009. Στο ίδιο μήκος κινήθηκαν και απόψεις και του κ. Ανδρεάδη ο οποίος μεταξύ άλλων υπογράμμισε ότι περεταίρω πτώση των εσόδων το 2010 θα είναι ένα καταστροφικό σενάριο για τους ξενοδόχους.

Πάντως ο Παγκόσμιος Οργανισμός Τουρισμού κάνει λόγο για ανάκαμψη που θα ξεκινήσει το 2010 και την τοποθετεί μεταξύ 1 και 3%.



*από την εφημ. ΤΟ ΒΗΜΑ  - Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2009

Δεν υπάρχουν σχόλια: