καλα ταξιδια και ειδικα αυτη την εποχη να γνωρισουμε την Πατριδα μας *

online διαδρομες, ταξιδια, περιηγησεις, οδοιπορικα απο τα αρχαια χρονια μεχρι τις μερες μας...με περιηγητη τον Πάνο Σ. Αϊβαλή
Η Φωτό Μου
......................................γυρίζουμε και γνωρίζουμε την πανέμορφη Ελλάδα για να μένουν και τα ευρώ στη Ελλάδα ...
...........................................................Ενθετο περιοδικό της εφημερίδας "Αρκαδικό Βήμα" *
email επικοινωνιας: kepeme@gmail.com

~~

~~
....με βάρκα την ελπίδα για μακρινά ταξίδια

Τετάρτη, 11 Νοεμβρίου 2009

Μεγάλες δυνατότητες τουριστικής αξιοποίησης της Εγνατίας οδού


ο  Γ. Παυλίδης, νομάρχης Ξάνθης,

Ανάπτυξη των εναλλακτικών μορφών τουρισμού


Απαραίτητη θεωρεί την ανάπτυξη των εναλλακτικών μορφών τουρισμού στη χώρα πέρα από το μοντέλο των καλοκαιρινών διακοπών ο κ. Γ. Παυλίδης , νομάρχης Ξάνθης, σημειώνοντας τις δυνατότητες τουριστικής αξιοποίησης που παρουσιάζει η Εγνατία οδός μέσα από την προγραμματική σύμβαση «Εγνατία, Τουρισμός».

- Ποιος είναι ο στόχος της προγραμματικής σύμβασης «Εγνατία, Τουρισμός» στην οποία είστε επικεφαλής;

«Η Εγνατία οδός δίνει τη δυνατότητα στον επισκέπτη να διασχίσει όλη τη Βόρεια Ελλάδα και την Ηπειρο, με ασφάλεια, με πρωτόγνωρες εικόνες και υψηλού επιπέδου υποδομές φιλοξενίας. Τις νέες ευκαιρίες και δυνατότητες που δημιουργούνται αποφασίσαμε να αναδείξουμε και να αναπτύξουμε, οι 13 φορείς- 11 νομαρχίες, η Αναπτυξιακή Δυτικής Μακεδονίας ΑΕ (ΑΝΚΟ) και ο Σύνδεσμος των εν Ελλάδι Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων (ΗΑΤΤΑ)-, με την ανάλογη σύμβαση με τίτλο Τουριστική Αξιοποίηση της Εγνατίας οδού “Εγνατία, Τουρισμός”. Δημιουργήσαμε μια δομή συνεργασίας, ώστε το σημαντικό αυτό έργο υποδομής να αξιοποιηθεί κατάλληλα και προς όφελος των κατοίκων των περιοχών από τις οποίες διέρχεται, έτσι ώστε ό,τι αφαιρεί σε κίνηση από τους νομούς να προστίθεται σε νέα επισκεψιμότητα σε νέο χώρο και άξονα ανάπτυξης».
- Τι εικόνα παρουσιάζει ο τουρισμός του Νομού Ξάνθης εφέτος;

«Η πορεία του τουρισμού στον Νομό Ξάνθης είναι σταθερά ανοδική. Ο νομός μας έχει καθιερωθεί ως τουριστικός προορισμός 12 μηνών, ιδιαίτερα στις εναλλακτικές μορφές τουρισμού. Συνεχίζουμε σταθερά την επιτυχή τουριστική στρατηγική μας, επενδύοντας ως τώρα σε έλληνες επισκέπτες. Αμεσα τους επόμενους μήνες αναμένουμε κύμα επισκεπτών από τη Βουλγαρία με τη λειτουργία της τουριστικής διόδου Θερμών Ξάνθης- Ζλάτογκραντ Βουλγαρίας, την οποία ολοκληρώνουμε ως νομαρχία».

- Ποιες είναι κατά τη γνώμη σας οι προοπτικές της τουριστικής αξιοποίησης της Εγνατίας οδού στην περιοχή;
 «Οι επί μέρους τουριστικοί προορισμοί ανά νομό θέλουμε και επιδιώκουμε να γίνουν οι κρίκοι μιας αλυσίδας ενός μεγαλύτερου τουριστικού προορισμού περί τον οδικό άξονα της Εγνατίας οδού, γύρω και έξω από αυτόν, που θα απευθύνεται σε μεγαλύτερο κύκλο επισκεπτών. Ολες οι κλαδικές μορφές τουρισμού έχουν να επιδείξουν έναν σημαντικό αριθμό ενδιαφερόντων σημείων περί την Εγνατία οδό, όπου κάποιος κινείται με ταχύτητα και ασφάλεια».
- Ποιες θεωρείτε απαραίτητες ενέργειες της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού;

«Να καταγράψει με ακρίβεια την υπάρχουσα κατάσταση, κλαδικά και γενικά. Να αναλύσει το εσωτερικό και εξωτερικό περιβάλλον των παραμέτρων που συνθέτουν το τουριστικό προϊόν. Η νέα πολιτική ηγεσία πρέπει να αντιστοιχίσει τις δαπάνες για τον τουρισμό με το μεγαλύτερο εφικτό αποτέλεσμα. Να μην περιορισθεί μόνο στον τουρισμό των καλοκαιρινών διακοπών, αλλά να επεκταθεί και σ΄ αυτόν της δωδεκάμηνης βάσης, συμπεριλαμβάνοντας τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού».


*από τη εφημ. "ΤΟ ΒΗΜΑ" - ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΠΟΥΤΕΤΣΗ | Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2009

Δεν υπάρχουν σχόλια: