καλα ταξιδια και ειδικα αυτη την εποχη να γνωρισουμε την Πατριδα μας *

online διαδρομες, ταξιδια, περιηγησεις, οδοιπορικα απο τα αρχαια χρονια μεχρι τις μερες μας...με περιηγητη τον Πάνο Σ. Αϊβαλή
Η Φωτό Μου
......................................γυρίζουμε και γνωρίζουμε την πανέμορφη Ελλάδα για να μένουν και τα ευρώ στη Ελλάδα ...
...........................................................Ενθετο περιοδικό της εφημερίδας "Αρκαδικό Βήμα" *
email επικοινωνιας: kepeme@gmail.com

~~

~~
....με βάρκα την ελπίδα για μακρινά ταξίδια

Παρασκευή, 12 Σεπτεμβρίου 2008

«Μετέωροι» χιλιάδες τουρίστες μετά τη χρεοκοπία βρετανικής ταξιδιωτικής εταιρείας

Κατέρρευσε η XL Group
Καθηλωμένα στο έδαφος τα αεροσκάφη της XL Airlines
Λονδίνο: Reuters
Δεκάδες χιλιάδες Βρετανοί τουρίστες στην Ευρώπη και άλλους προορισμούς έμειναν «μετέωροι» μετά την κατάθεση αίτησης χρεοκοπίας από το τρίτο μεγαλύτερο ταξιδιωτικό γραφείο της χώρας, XL Leisure Group. Ακινητοποιήθηκαν τα αεροσκάφη του πρακτορείου, επηρεάζονται συνολικά 250.000 πελάτες...

Η XL Airlines, την οποία διαχειρίζεται το ταξιδιωτικό γραφείο, εκτελεί πτήσεις σε 50 προορισμούς, κυρίως στη Μεσόγειο.
Από την κατάρρευση της XL Airlines επηρεάζονται συνολικά περισσότερα από 250.000 άτομα. Η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας της Βρετανίας (CAA) ανακοίνωσε ότι 67.000 βρίσκονται στο εξωτερικό, αναζητώντας τρόπους επιστροφής, ενώ περίπου 200.000 είναι οι πολίτες που έχουν κάνει ταξιδιωτικές κρατήσεις με την εταιρεία.

Ο πρόεδρος της εταιρείας Φιλ Γουάιτ δήλωσε συντετριμμένος από την κατάρρευση της εταιρείας. «Καταβάλαμε κάθε προσπάθεια, εγώ και οι συνάδελφοί μου διευθυντές, για να βρούμε νέα χρηματοδότηση για την εταιρεία και αυτή είναι μια πολύ θλιβερή ημέρα. Είμαι ολοκληρωτικά συντετριμμένος» είπε ο Φιλ Γουάιτ.

Εκπρόσωπος της βρετανικής Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας δήλωσε ότι καταβάλλονται προσπάθειες για να εξυπηρετηθούν οι πελάτες των συνολικά τεσσάρων ταξιδιωτικών γραφείων που λειτουργούσαν κάτω από την «ομπρέλα» της XL Group, αναφέρει το BBC.

Δυσάρεστη είδηση για τον παγκόσμιο τουρισμό, που καταδεικνύει τη σοβαρή διεθνή οικονομική κρίση χαρακτήρισε ο υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης Αρης Σπηλιωτόπουλος, την χρεοκοπία του ΧL Group και διαβεβαίωσε ότι η Ελλάδα θα παράσχει υποστήριξη σε όσους επισκέπτες αντιμετωπίσουν πρόβλημα επιστροφής στην πατρίδα τους.

Όπως δήλωσε ο υπουργός: «ο τουρισμός, ακριβώς επειδή αποτελεί έναν ευαίσθητο κλάδο της οικονομίας, χρειάζεται επαγρύπνηση και συνεχή δράση. Από την πρώτη στιγμή που πληροφορήθηκα το γεγονός, επικοινώνησα προσωπικά με τις υπηρεσίες του ΕΟΤ και του υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης, δίνοντας οδηγίες για συνεργασία προκειμένου να αποφευχθούν τυχόν προβλήματα στη ροή των επισκεπτών, από και προς την Μ. Βρετανία».

«Είμαστε αποφασισμένοι να λάβουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα, προκειμένου να εξαλείψουμε τις συνέπειες αυτού του γεγονότος για τον ελληνικό τουρισμό. Παρακολουθούμε στενά τις εξελίξεις και, εφόσον κριθεί απαραίτητο, θα παρασχεθεί υποστήριξη σε όσους επισκέπτες αντιμετωπίσουν πρόβλημα επιστροφής στην πατρίδα τους» τόνισε ακόμη ο υπουργός.

Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: