καλα ταξιδια και ειδικα αυτη την εποχη να γνωρισουμε την Πατριδα μας *

online διαδρομες, ταξιδια, περιηγησεις, οδοιπορικα απο τα αρχαια χρονια μεχρι τις μερες μας...με περιηγητη τον Πάνο Σ. Αϊβαλή
Η Φωτό Μου
......................................γυρίζουμε και γνωρίζουμε την πανέμορφη Ελλάδα για να μένουν και τα ευρώ στη Ελλάδα ...
...........................................................Ενθετο περιοδικό της εφημερίδας "Αρκαδικό Βήμα" *
email επικοινωνιας: kepeme@gmail.com

~~

~~
....με βάρκα την ελπίδα για μακρινά ταξίδια

Πέμπτη 4 Σεπτεμβρίου 2008

Ανεξερεύνητα Κύθηρα, Αντικύθηρα


"Νέα Κύθηρα" ήταν το όνομα που είχε αποφασίσει να δώσει ο Βαρώνος Ντε Μπουκεμβίλ, στο νησί που ανακάλυψε στη μακρινή Ταϊτή, ως ένα μικρό φόρο τιμής στον τόπο που γεννήθηκε η Αφροδίτη, στον ιδεατό τόπο του έρωτα, όπως τον ζωγράφισε ο Αντουάν Βατό. Οι Δυτικοί μπορεί να ήταν αναγκασμένοι να αναζητήσουν τα Κύθηρα στη σφαίρα της φαντασίας τους, αλλά εμείς απολαμβάνουμε το προνόμιο να τα έχουμε κοντά μας. Στην άκρη της χερσονήσου του Κάβο Μαλιά, απέναντι από την πύλη του Άδη στο Ταίναρο, τα Κύθηρα -τόπος εξορίας και φωλιά πειρατών- κρατούν ακόμη καλά κρυμμένα μυστικά. Λίγο χαμηλότερα, στη μέση του πελάγους, εγκαταλειμμένα από θεούς και ανθρώπους και απροσπέλαστα για τους απλούς τουρίστες, τα Αντικύθηρα αποτελούν το "Ιερό Δισκοπότηρο" των αναζητητών, που δεν αρκούνται στις συνηθισμένες συγκινήσεις των εξημερωμένων τοπίων. Στον καινούργιο ταξιδιωτικό οδηγό "Ανεξερεύνητα Κύθηρα & Αντικύθηρα" η γνωστή φωτογράφος Τζέλη Χατζηδημητρίου, χρησιμοποιώντας τη φωτογραφία και το λόγο, και με οδηγό την αγάπη της για τα ιδιαίτερα αυτά νησιά και για τους ανθρώπους τους, επιχειρεί να αποκαλύψει μερικά από τα κρυμμένα μυστικά και να σας συνοδεύσει σε ένα αληθινό όσο και ονειρικό ταξίδι, για να γνωρίσετε δύο ιδιαίτερους προορισμούς ή... τον ιδανικό τόπο του έρωτα, που μπορεί ν' αλλάξει για πάντα τη ζωή σας.
Στις 350 σελίδες του οδηγού, θα βρείτε πλούσια στοιχεία για τη μυθολογία και την ιστορία των νησιών, για την αρχιτεκτονική και την τέχνη, για την τοπική κουζίνα και τις δραστηριότητες των ανθρώπων, για τις διαδρομές και τα τοπία που θα σας μαγέψουν και, βέβαια, όλες τις χρήσιμες πληροφορίες για ασφαλή πρόσβαση, διαμονή, διασκέδαση και ό,τι άλλο μπορεί να διευκολύνει και να εμπλουτίσει το ταξίδι σας.
Ιδιαίτερη σημασία δίνεται στις εναλλακτικές δραστηριότητες που μπορεί να έχει ο επισκέπτης των δύο νησιών, καθώς η ανεξερεύνητη φύση τους και τα εξαιρετικής ομορφιάς τοπία, τα συγκαταλέγουν ανάμεσα στους αμόλυντους ακόμη "παράδεισους" της Ελλάδας.
Με τη συγγραφή του πλούσιου αυτού ταξιδιωτικού οδηγού, η Τζέλη Χατζηδημητρίου συνεχίζει το προσωπικό της οδοιπορικό στα Κύθηρα, ένα εγχείρημα που ξεκίνησε το 1984, αφήνοντας ως τεκμήρια δύο πολύ αξιόλογα φωτογραφικά λευκώματα, με τους τίτλους "Κύθηρα" και "Ο χρόνος χάθηκε στα σύννεφα".
Εκδότης: Road Εκδόσεις Α. Ε.
ISBN: 960-692-010-0
Έτος έκδοσης: 2008
http://www.perizitito.gr/home.php?cat=30209

Δεν υπάρχουν σχόλια: