καλα ταξιδια και ειδικα αυτη την εποχη να γνωρισουμε την Πατριδα μας *

online διαδρομες, ταξιδια, περιηγησεις, οδοιπορικα απο τα αρχαια χρονια μεχρι τις μερες μας...με περιηγητη τον Πάνο Σ. Αϊβαλή
Η Φωτό Μου
......................................γυρίζουμε και γνωρίζουμε την πανέμορφη Ελλάδα για να μένουν και τα ευρώ στη Ελλάδα ...
...........................................................Ενθετο περιοδικό της εφημερίδας "Αρκαδικό Βήμα" *
email επικοινωνιας: kepeme@gmail.com

~~

~~
....με βάρκα την ελπίδα για μακρινά ταξίδια

Πέμπτη 11 Νοεμβρίου 2010

Aν πάτε στο Ελληνικό Γορτυνίας... για φαγητό πάμε στην Ταβέρνα του Ταλούμη

ΤΑΒΕΡΝΑ "ΤΟΥ ΤΑΛΟΥΜΗ"


Το 1920, ο Ταλούμης Ιωάννης του Χαραλάμπους έφυγε από το χωριό και πήγε στην Τρίπολη, για να εξελιχθεί ως ο καλύτερος μάγειρας της πόλης.



Το 1937 άνοιξε την υπάρχουσα έως σήμερα ταβέρνα «του Ταλούμη». Σπεσιαλιτέ του ο πατσάς, η βραστή γίδα και το λαγωτό. Στην ταβέρνα αυτή υπήρχαν τα μεγάλα ξύλινα βαρέλια, τα οποία χωρούσαν 40 τόνους κρασί -που πολλές φορές δεν έφταναν για να «περάσει» η χρονιά.



Ο Γιάννης Ταλούμης καλοδεχόταν του πελάτες του και ποτέ δεν είπε ότι δεν έχει φαγητό. Όποια ώρα και να ήταν, πάντα θα έβρισκε να φτιάξει κάτι, παράδοση η οποία τηρείται μέχρι και σήμερα. Από το 2000, τα πρωτοξάδερφα Ηλίας και Χαράλαμπος Ταλούμης ανέβασαν την ταβέρνα από το υπόγειο στο ισόγειο, και την ευθύνη της κουζίνας ανέλαβε ο σεφ Σούλης Πολυχρονόπουλος. Έτσι δημιούργησαν ένα μοναδικό χώρο εστίασης, χωρητικότητας 250 ατόμων, όπου κυριαρχεί η πέτρα και το ξύλο. Ένα χώρο, όπου το τζάκι προσδίδει τριγύρω θέρμη και αρχοντιά, και που «βλέπει» από τη μια την πλατεία του Ελληνικού, έχοντας αντίκρυ το Γέρο του Μωριά, και από την άλλη στο φαράγγι του Λούσιου.



Τηλ: 27910-31311, 6972412960,6972072411
www.tavernataloumi.gr

*Από το: Zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: