καλα ταξιδια και ειδικα αυτη την εποχη να γνωρισουμε την Πατριδα μας *

online διαδρομες, ταξιδια, περιηγησεις, οδοιπορικα απο τα αρχαια χρονια μεχρι τις μερες μας...με περιηγητη τον Πάνο Σ. Αϊβαλή
Η Φωτό Μου
......................................γυρίζουμε και γνωρίζουμε την πανέμορφη Ελλάδα για να μένουν και τα ευρώ στη Ελλάδα ...
...........................................................Ενθετο περιοδικό της εφημερίδας "Αρκαδικό Βήμα" *
email επικοινωνιας: kepeme@gmail.com

~~

~~
....με βάρκα την ελπίδα για μακρινά ταξίδια

Παρασκευή 12 Νοεμβρίου 2010

To "Σπίτι της Θεώνης" στη Δήμητρα Γορτυνίας


Η Δήμητρα Γορτυνίας είναι ένα χωριό αποκάλυψη στην ορεινή Αρκαδία κοντά στο Λάδωνα και μάλιστα σε κομβικό σημείο, ανάμεσα στα χωριά του Μαίναλου και του Χελμού. Προσφέρεται για όσους αγαπούν το ράφτινγκ, το καγιάκ και την πεζοπορία.

Το Σπίτι της Θεώνης είναι ένα εκπληκτικό Στεμνιτσιώτικο πετρόκτιστο αρχοντικό, χτισμένο το 1850 από Λαγκαδιανούς μαστόρους. Η μεγάλη αυλή-κήπος δεσπόζει στο κέντρο του οικισμού, πάνω από το φαράγγι που κυλούσε παλιότερα ο Λάδωνας. Το αρχοντικό άνηκε στην οικογένεια Οικονομοπούλου, που εγκαταστάθηκε στην περιοχή στα μέσα του 19ου αιώνα. Με τη βοήθεια του LEADER II το σπίτι αναπαλαιώθηκε και αυτή την στιγμή φιλοξενεί επιλεκτικούς ταξιδιώτες που απολαμβάνουν την σπιτική φιλοξενια που προσφέρει η κυρία Κρουσταλλία, η οποία διαχειρίζεται το σπίτι.

Διαμονή
Στον παραδοσιακό ξενώνα της Θεώνης υπάρχουν 6 δωμάτια με τουαλέτα και ντους. Υπάρχουν 2 δίκλινα, 3 τρίκλινα ( το ένα με τζάκι ) και ένα τετράκλινο δωμάτιο, όλα με κεντρική θέρμανση. Στο κατώι του σπιτιού σερβίρεται πλούσιο πρωινό με τοπικές γεύσεις και σπιτικές μαρμελάδες. Έξω απο το σπίτι υπάρχει αυλόγυρος.


Περιφέρεια:
Πελοπόννησος
Νομός:
Ν. Αρκαδίας
Δήμος:
Δ. Κοντοβαζαίνης
Διεύθυνση:
Δήμητρα Γορτυνίας, Τ.Κ 22015 Κοντοβάζαινα,
Δικτυακός Τόπος:
Τηλ:
27970 24000
6973 028265
210 8842400


Για την μεταφορά
Παρασκευάς Σ. Αϊβαλής

ακολουθεί σε λίγες μέρες Περιηγητικό Ρεπορτάζ από την περιοχή...

Δεν υπάρχουν σχόλια: